Zo lukken goede voornemens wel!

Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar! Ik wens je een jaar waar je telkens weer vanuit rust kunt functioneren en waarin je navigeert op vleugels van vertrouwen!

Goede voornemens
Heb je al goede voornemens gemaakt? We kijken er vaak met een wat spottende blik naar: ‘Haha, dat gaat toch niet lukken. Je hoeft het niet eens te proberen. Het is verspilde energie’.
Ik denk het omgekeerde. Ik denk dat het juist positief is telkens weer je goede voornemens te formuleren. Daarbij is het nuttig je te realiseren waarom het zo vaak mis gaat met die goede plannen. Dan is er namelijk veel grotere kans op slagen.
Er zijn drie redenen waarom we onszelf in de wielen rijden:
• Je doel is onduidelijk geformuleerd
• Je legt de lat te hoog
• Je bent niet voorbereid op een terugslag

1. Onduidelijke doelen
Dit zijn doelen zoals: ‘Ik wil afvallen’, ‘Ik wil weer gaan sporten’ of ‘Ik wil minder op m’n telefoon flut kijken’.
Formuleer je doelen helder: Ik wil een kilo afvallen, ik wil een keer in de week een uur gaan sporten, ik wil periodes inlassen waar ik mijn telefoon uit het zicht leg of uit heb staan.

2. De lat te hoog leggen
Dit is een echte valkuil. Je denkt: het moet nu eindelijk maar eens afgelopen zijn met die slechte gewoontes. Ik wil geen chips meer eten en ook niet meer snoepen. Ik wil elke dag mediteren en daarna nog een yogasessie doen.
Met zulke hoge doelen kan het alleen maar mislukken. Het heeft veel meer kans op slagen als je het grote doel in kleine haalbare stapjes verdeelt. Pas als dat eerste kleine stapje in je systeem ingeburgerd is, neem je het volgende kleine stapje.
Dus b.v.: ‘Ik wil twee keer per week ‘s morgens 15 minuten mediteren’. ‘Ik zet mijn telefoon pas na het ontbijt aan.’

3. Je bent niet voorbereid op een terugslag
We zijn mensen en een nieuwe gewoonte louter op discipline veroveren lijkt voor ons hoofd best haalbaar, maar voor het lichaam dat het moet uitvoeren is het hard werken. Na een week heb je een tegenvaller op je werk of een ruzie met je vriend. Dan denk je: fluck die goede voornemens, ik verslind nu een hele zak chips ineens plus alle snoep die ik in huis kan vinden.
Na zo’n bui voel je je slecht en denk je: het lukt mij nooit met dat stomme afvallen. Ik stop ermee.

Maar als je al van tevoren weet dat dit hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren, dat je zeer waarschijnlijk een emotioneel moment zult beleven, waar je flink baalt van iets wat je overkomt, dan kun je je er op voorbereiden. Je reactie zal minder heftig zijn en vooral… je pakt de volgende dag de draad gewoon weer op! Je vergeeft jezelf de terugval. Het was een uitzondering. Het was logisch en niet zo erg.

Ochtendroutine
Tijdens de workshop ‘Zelfbeeld en Emoties’, die ik vanaf nu ‘De innerlijke metamorfose’ wil noemen, word je ook gemotiveerd voor een ochtendroutine. Na drie of vier sessies doet 95% van de deelnemers het en houdt het ook daarna vol. Hoe kan dat zo’n hoog getal zijn? Omdat we precies deze bovenstaande richtlijnen inbouwen. Plus nog een paar andere simpele tips die de kans op slagen tot bijna zekerheid brengen. Daar komt bij dat de groep elkaar beïnvloedt. Je ziet voor je ogen deelnemers anders uit hun ogen kijken, losser worden of meer zelfvertrouwen krijgen. En dat werkt aanstekelijk! Aanstaande donderdag begint er een workshop van 6 sessies.
Meedoen met de workshop ‘De Innerlijke metamorfose’, Zelfbeeld en Emoties

Tegelijkertijd start er donderdag een workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’.
Bij beide workshops zul je het effect onmiddellijk merken op je lichaam en welzijn. Bij Tijdsurfen leer je onder andere de werking van het onbewuste kennen. Vervolgens kun je een aantal van jouw lastigste taken en moeilijkste beslissingen overhevelen naar deze in nevelen gehulde goudmijn. Deze geeft je vervolgens gratis advies, zonder zweet in je handen of slapeloze nachten.
Meedoen met de workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

 

Geef een reactie