7 Tips om je werkgeluk en werkplezier te verhogen

Om het werkgeluk en werkplezier te verhogen is het handig om niet alleen te kijken naar wat je direct op dit moment kunt doen maar ook naar de aspecten die dieper liggen en het werkgeluk en werkplezier bestendig maken.
Voorkom dat je chagrijnig wordt en ’s nachts piekert over je werk. Zorg dat je niet een van die mensen bent die met de beste bedoeling hard werken en alsmaar doorgaan om dan onverwacht onderuit gehaald te worden door uitval of burn-out.

Hier volgen zeven tips waarmee je jezelf en je omgeving in balans houdt en die het werkgeluk en werkplezier bevorderen.

1. Werkgeluk en werkplezier ontstaan wanneer je vanuit rust kunt werken en er geen tijdsdruk op jouw taak staat. Tegelijk weet je ook om te gaan met dynamiek en haast.
Maar wel in deze volgorde: vanuit rust werken is de gebruikelijke manier van doen en haast is de uitzondering waarmee je indien nodig goed weet om te gaan.
Sommige mensen geven aan goed te presteren onder druk. Dat is begrijpelijk, met wat adrenaline lever je vaak een goede prestatie. Maar er hangt ook een prijskaartje aan. Het sloopt langzaam je systeem en met veelvuldig gebruik koers je aan op een burn-out.
Wanneer je goed anticipeert, heb je die adrenaline helemaal niet nodig en lever je in alle rust een topprestatie. Dat is pas werkplezier en werkgeluk!

2. Werkgeluk ontstaat wanneer je succes hebten jouw inspanningen leiden tot resultaat, maar je ook weet om te gaan met hindernissen en tegenslag.
Voordat je succes ontmoet, heb je vaak eerst een aantal pogingen gedaan die nog niet tot het volle resultaat hebben geleid. Waarschijnlijk heb je ook eens de plank mis geslagen. Maar dat alles helpt om te leren en de juiste richting te bepalen zodat je uiteindelijk wel de goede stap naar succes kunt zetten. Als je deze hobbels op de weg goed kunt nemen en de juiste betekenis weet te geven, zal dit je werkgeluk verhogen. Een wandeltocht waarbij je ook echt wat hebt overbrugt, geeft de meeste voldoening!

3. Werkgeluk en werkplezier ontstaan in een fijne omgeving met collega’s die een hart voor elkaar hebben maar ook goed feedback durven te geven.
Je kunt lachen en delen met elkaar maar ook een ander wijzen op een afslag die volgens jou nergens naar leidt, of op een gevoelige materie die niet voldoende aandacht krijgt. Open feedback geven doe je niet venijnig maar in verbinding! Deze vaardigheid en bereidheid verhoogt je wederzijdse werkgeluk.

4. Het is fijn zowel te kunnen uitwisselen met je collega’s als ook deze omgeving te begrenzen wanneer nodig.
Je werkt vaak het beste aan complexe materie als je dat in een ongestoorde omgeving kunt doen. Daarover dien je afspraken te maken met elkaar. Maar je werk is ook vruchtbaar als je jouw ideeën kunt toetsen aan die van anderen en erover kunt uitwisselen. Het werkgeluk en werkplezier ontstaat in de wisselwerking van beide.

5. Werkplezier ontstaat als je goed bent uitgerust, met andere woorden als je goed slaapt.
Alleen, dat doe je nu eenmaal niet altijd. Er zijn tal van factoren waar je niet zoveel invloed op hebt die onrust kunnen veroorzaken, zoals jonge kinderen die uit bed komen, een zieke in huis of familieomstandigheden die je aandacht vragen. Werkgeluk wil ook zeggen deze omstandigheden kunnen aanvaarden en er zo mee weten om te gaan dat het je niet leeg trekt. In de praktijk betekent dit dat je weet af te wisselen en ook aan jezelf denkt.

6. Als je werk echt bijdraagt, dan geeft je dat voldoening.
Daar doe je het voor. Je hebt echt iemand geholpen, je hebt iets gedaan waar een anderen echt baat bij heeft. Maar om dat te kunnen doen waren er waarschijnlijk ook wat minder interessante klusjes, die erbij hoorden, zoals cijferwerk of een karweitje waar je handschoenen voor hebt aangetrokken. Wanneer je ook deze passages kalm en zorgvuldig weet uit te voeren, draagt dat bij aan een bestendig gevoel van werkgeluk en werkplezier. In onze methode Tijdsurfen is één van de zeven aanwijzingen dan ook Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling.

7. Voor je werkgeluk is het belangrijk dat je alle toewijding hebt, maar ook dat je je werk weet los te laten!
Een juiste balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen geest en lichaam, tussen ernst en plezier. Juist in het loslaten schuilt tegenwoordig een grote uitdaging omdat we vaak onze pauzes en vrije tijd ook nog vullen met activiteiten die aandacht vragen. We staan voortdurend ‘aan’. In het leren jezelf uit te zetten, schuilt het geheim om lang het werkgeluk te kunnen proeven.

 

Meer werkgeluk en werkplezier in jouw organisatie: workshops en lezingen Tijdsurfen

Met ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ leren werknemers in zeven aanwijzingen een methode die uitgaat van rust en balans. Tijdsurfen pakt stress bij de basis aan en traint werknemers in een gezonde en stressvrije manier van werken die werkgeluk en werkplezier verhoogt.

Deze boeiende sessie is iets heel anders is dan gewoon een timemanagement workshopje. Echt heel inspirerend vond ik het – en perfect passend in de huidige tijdgeest.’
Prof. dr. Carl Moons UMC Utrecht Julius Centrum

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.