Caroline Idema

Caroline Idema

docent aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ

De afgelopen jaren heb ik mij onder andere ingezet als zorg coördinator aan de opleiding Docent Theater van Artez in Zwolle.

Nadat ik de opleiding gedaan heb bij Paul Loomans, heb ik meer en meer ‘het Tijdsurfen’ ingezet als middel om studenten te begeleiden. De praktische kant van de methode sluit goed aan bij de creatieve belevingswereld van de student. Nadat ik workshops gegeven heb aan belangstellende studenten, bied ik sinds 2020 alle eerste jaars studenten een cursus Tijdsurfen aan. Zo integreert deze wijze van omgaan met tijd steeds meer in het vaak hectische leven van mijn studenten. Ze ervaren de cursus als één grote eyeopener.

Contactgegevens:

06-15243078
Zwolle/Arnhem

Werkveld: Onderwijs

Stella Koelman

Stella Koelman

Adviseur Leren & Ontwikkelen/

Trainer

In mijn eerste baan als fysiotherapeut behandelde ik regelmatig mensen met spanningsklachten. ‘Help me daarvan af, zodat ik mijn drukke baan kan volhouden’, was de vraag vaak. ‘Wil ik dat eigenlijk wel’ vroeg ik me toen al af. Daar was een zaadje geplant! Jaren later ontdekte ik het Tijdsurfen op een groot congres. In mijn drukke baan als Teamleider bij Kennemerhart had ik inmiddels als doel gesteld om te leren werken vanuit rust. Wat een mooie, heldere, goed toepasbare methode vond ik daarvoor in het Tijdsurfen! Heel erg leuk dat ik nu op mijn beurt deze training ga geven, eerst binnen de Ouderenzorg, gericht op mijn verschillende groepen collega’s, daarna ook daarbuiten.

Contactgegevens: 

06 – 28207181

stella.koelman@ziggo.nl

Werkveld: Zorg en welzijn

Ingrid Sikking

Ingrid Sikking

Zelfstandig coach en trainer 

Als chef van een landelijk dagblad voelde ik me vaak opgejaagd. Ik genoot van mijn werk, maar het gevoel altijd tijd te kort te hebben begon mij tegen te staan. Al die deadlines, al die dingen die ik moest of wilde doen… Door het Tijdsurfen heb ik ontdekt dat je helemaal niet minder hoeft te doen om rust te ervaren. Sinds drie jaar werk ik als coach en trainer, met als aandachtsgebied stressreductie en persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden van mijn trainingen: Omgaan met werkdruk, Leidinggeven op afstand en Effectief en stressvrij thuiswerken. Het is mooi om mensen te begeleiden in hun ontwikkeling en bij hun zoektocht naar meer rust en voldoening.

Contactgegevens:

06-52470026

ingridsikking.nl

Rotterdam

Werkveld: Organisaties (met name de Mediawereld)

Estelle 2021 (2)

Estelle Schatorie

Psychosomatisch oefentherapeut/

trainer positieve gezondheid

Wanneer werk jij vanuit rust? “Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik constant aan stond en ik voelde een enorme onrust”. Ik wilde weer een betere balans tussen werk en privé. Met het Tijdsurfen heb ik geleerd hoe ik vanuit rust en plezier mijn dagelijkse dingen doe, waarbij ik keuzes maak waar ik trots, blij en tevreden over ben en zo nog meer de regie heb over mijn eigen gezondheid. Omgaan met tijd is voor mij een essentieel onderdeel daarvan. Het Tijdsurfen sluit geheel aan bij mijn werk als psychosomatisch oefentherapeut en trainer van de positieve gezondheid.

Contactgegevens:

077-3520017
www.inbalansvenlo.nl 

Venlo

Werkveld: Psychosomatische oefentherapie en trainer

Iris Weijman

Trainer, coach & (klimaat)psycholoog

‘Wat een opluchting!’ dacht ik toen ik het boek ’Ik heb de Tijd’ aan het lezen was. De reguliere timemanagementmethodieken vind ik onnatuurlijk aanvoelen en te rationeel. Daar kon ik voor mezelf en de mensen die ik begeleid niet zoveel mee. Tijdsurfen draagt bij aan minder haast en het voelen van meer verbinding, zowel met jezelf, met anderen als met je werk. Weg van de automatische piloot. Zeker ook voor hulpverleners is dat relevant! Door te onthaasten en te verbinden lukt het volgens mij ook beter om bewuste keuzes te maken voor onze wereld als geheel en daar draag ik als trainer en coach graag mijn steentje aan bij.

Contactgegevens:

06 – 23164845

www.zeevantijdtrainingen.nl

Regio Midden Nederland

Werkveld: Individuele coaching, hulpverlening, klimaatpsychologie

Marco-Bogers

Marco Bogers

Trainer

Als trainer, teamcoach en auteur help ik al vele jaren mensen met meer impact en voldoening te werken. Ik heb daarbij ervaren dat Tijdsurfen in zijn eenvoud zeer effectief is. Geen ingewikkelde systemen, maar praktische aanwijzingen die door iedereen direct toe te passen zijn.

Contactgegevens:

06- 28749565
www.workinflow.nl

Amsterdam

Co-auteur van Getting Teams Done

Werkveld: Organisaties

Willleke 3

Willeke Gunnink

Eind jaren negentig deed ik mee aan een cursus over timemanagement; de manier om effectief en efficiënt te werken. Het werkte prima totdat ik ongemerkt steeds meer stress ontwikkelde omdat ik mijzelf liet afleiden door de bezuinigingen en digitalisering van mijn werk binnen zorg en welzijn.

Tot ik in aanraking kwam met Tijdsurfen en ben begonnen met pionieren en onderzoeken hoe ik mijzelf, teams, collega’s en andere mensen die ik ontmoet kan laten ervaren dat effectief en efficiënt werken in de dagelijkse waan van de dag echt wel kan vanuit rust.

Mijn missie is om ruimte in het hier-en-nu te creëren voor dat magische moment van oprechte belangstelling in elkaar.

Contactgegevens: 

06-2945610

www.weerga.info

Werkveld: Zorg en welzijn

Marion (2)

Marion van der Guchte

Organisatie- en teamcoach

In ons werk ondersteunen  wij leiders en teams elkaar beter te verstaan, zodat er gezamenlijk slimmere en krachtigere besluiten worden genomen. Dat doen we door het organiseren van momenten van reflectie, actie en dialoog.  In de praktijk zien  we veel leiders en teams ‘ worstelen’ met  ‘tijd’ en ritmiek.  Daarom integreren we altijd elementen van Tijdsurfen in de begeleiding van teams. Gesprekken en besluiten worden verrijkt als er rekening wordt gehouden met de ritmeverschillen en tijdsbeleving van ieder individu.

Contactgegevens:

06 – 43889956
www.marqup.nl

Baambrugge

Werkveld: Organisaties

Margret Foreman2

Margret Foreman-van Drongelen

Jeugdarts en Trainer

Als jeugdarts maak ik mij sterk voor het gezond en veerkrachtig opgroeien van nieuwe generaties. Met zorg voor het individu en oog voor sociale verbanden en de maatschappij. Ik zie en merk dat die maatschappij alsmaar meer vraagt van de mensen die er onderdeel van zijn. Met ongezonde stress en gevoelens van onrust, haast en te kort schieten als gevolg. Gelukkig heeft en geeft Tijdsurfen het vermogen om dit om te zetten in rust, voldoening en een gezonde veerkracht. Dus pas ik deze rijkdom enthousiast toe in mijn werk en leven en deel ik mijn ervaring weloverwogen via lezingen, workshops en trainingen. Tijdsurf met mij mee naar een gezondere samenleving!

Contactgegevens: 

06 – 25107834
www.weloverwogenindetijd.nl

info@weloverwogenexpertise.nl

Eindhoven

Werkveld: Gezondheidszorg

Bob_vd_Vlist_Vincent_Rutte_6 (002)

Vincent Rutte

Docent/Studieloopbaan begeleider

Ik werk voor Avans Hogeschool in Den Bosch en begeleid daar voornamelijk eerstejaars studenten als docent/studieloopbaan begeleider en als inhoudsdocent voor latere jaren van de studie.
Elk jaar opnieuw zie ik nieuwe studenten worstelen met de uitdagingen die hen te wachten staat, met zichzelf en zie ik mijn eigen werkbelasting beetje bij beetje toenemen. Tijd om daar iets aan te doen.
Ik wil graag het gedachtegoed van Tijdsurfen onder studenten en docenten verder verspreiden.

Contactgegevens:

vlrutte@gmail.com

Nijmegen, Den Bosch

Werkveld:  Onderwijs

Marjolein Rebel

Marjolein Rebel

Team Indekerngezond

In gesprekken over Positieve Gezondheid hoorde ik vaak dat ‘omgaan met tijd’ en ‘balans’ de belangrijkste aspecten zijn om meer aandacht aan te besteden. We moeten zo veel, zijn altijd druk en hebben te weinig tijd. Daarom ben ik zo blij dat ik met de training Tijdsurfen concreet handelingsperspectief kan bieden aan mensen in mijn wijk voor wie omgaan met tijd vaak een uitdaging is. Dat doe ik bij Indekerngezond, een bewonersinitiatief vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in Leidsche Rijn, waar ik met veel plezier betrokken ben. Het is mijn missie om met Tijdsurfen te zorgen dat meer mensen in mijn wijk soepel en luchtig doen waar zij blij van worden.

Contactgegevens: 

06-42126341

info@marjoleinrebel.com

Leidsche Rijn, Utrecht

Werkveld: Mensen die wonen of werken in Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern e.o.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frederike Dekkers

Artist’s Way trainer, beeldend kunstenaar

Sinds 2008 geef ik Artist’s Way trainingen. De Artist’s Way heeft wereldwijd miljoenen mensen geïnspireerd tot het uitvoeren van (creatieve) plannen.

 

Zelf heb ik altijd meer ideeën en plannen dan er uren in een dag passen en dat kan stress geven. De aanwijzingen van het Tijdsurfen helpen me om meer en meer vanuit rust te werken. Als trainer Tijdsurfen, leer ik ook anderen hoe ze hun (creatieve) dromen kunnen realiseren vanuit rust en focus.

Contactgegevens: 

06-14208234

info@fredekkers.nl
www.theartistsway.info

Amsterdam

Werkveld: Zelfstandig ondernemers en freelancers

Lies Leijs 3

Lies Leijs

Studentendecaan Fontys/Trainer BB In de Wei

In mijn werk kom ik voortdurend in contact met mensen die een druk bestaan hebben waarin ze zich klem gezet voelen. Ze volgen bij mij trainingen over het omgaan met perfectionisme of zelfvertrouwen als eerste stap in de richting van een minder gespannen bestaan of komen voor individuele begeleidingsgesprekken.
Toen ik leerde Tijdsurfen, ervoer ik wat het je kan brengen. Aan het eind van een dag kijk ik erop terug en realiseer me hoeveel ik die dag heb kunnen doen en dat steeds vanuit een ontspannen houding.

De rust die je voelt, de ruimte die het geeft, de voldoening die het brengt dat wil ik deelnemers aan mijn trainingen laten ervaren aan de hand van de aanwijzingen van het Tijdsurfen.

Contactgegevens: 

06-47262625
trainingen@bbindewei.nl

Werkveld: Onderwijs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gizella Sterk-Bartok

Trainer en Docent Verpleegkunde

Als docent verpleegkunde in het MBO weet ik als geen ander hoe hectisch het werkzame leven soms kan zijn. Nadat ik zelf in 2011 in een burn-out terecht kwam en weer hersteld was, heb ik mezelf beloofd dit nooit meer te laten gebeuren.

In mijn zoektocht naar meer rust en balans kwam ik in aanraking met het Tijdsurfen.
Wat ik zo mooi vind aan het Tijdsurfen is dat deze methode in al zijn eenvoud heel effectief is. De aanwijzingen zijn concreet, herkenbaar en zorgen voor bewustwording.

Momenteel verzorg ik trainingen op de school waar ik werk. Vanuit daar is het mijn missie om de trainingen uit te gaan breiden binnen het onderwijs en zowel collega’s als studenten te laten ervaren wat Tijdsurfen voor hen kan betekenen.

Contactgegevens: 

06-48264019

Werkveld: Onderwijs

Hans Huls

Werkzaam bij BDO-accountants

Werkzaam bij BDO-accountants ben in 2019 in contact gekomen met Tijdsurfen. Dit heeft mij veel gebracht: werken vanuit rust en aandacht geeft mij plezier en voldoening, waarbij ik uiteindelijk ook een stuk effectiever ben. En niet onbelangrijk: energie over heb ’s avonds en in het weekend.

Binnen mijn werk zie ik collega’s hier juist steeds vaker mee worstelen. Inmiddels zijn werkdruk en werkplezier de belangrijkste thema’s, ook binnen de accountancy. Als ervaringsdeskundige trainer/coach wil ik allereerst hen (mijn BDO-collega’s) hiermee helpen, door hen een interne training Tijdsurfen aan te bieden.

Contactgegevens: 

06 – 51121220

Regio Oost Nederland

Werkveld: Zakelijke dienstverlening

Marieke de Jong

Marieke de Jong

Trainer, docent en coach

Coachen, trainen en begeleiden doe ik vanuit een achtergrond in de autonome beeldende kunst en mijn ervaring bij HBO (kunst)onderwijsinstellingen als docent, coach en projectleider studentbegeleiding. Op ArtEZ University of the Arts kwam ik in aanraking met het ‘Tijdsurfen’. Tijdens de trainersopleiding bij Paul Loomans ben ik enorm enthousiast geworden over deze manier van ‘werken vanuit rust’. Het is een methodiek die perfect aansluit bij het kunstonderwijs, maar ook bij mijn eigen manier van werken en leven.

Inmiddels geef ik trainingen Tijdsurfen aan enthousiaste studenten en maak ik dankbaar gebruik van de zeven aanwijzingen van het Tijdsurfen in individuele coachsessies.

Contactgegevens: 

06-22766516

www.mariekedejong.nl

Diepenveen

Werkveld: Onderwijs, Kunst en Coachen

Heike Rowolt 3

Heike Rowold

Docent conservatorium en studentenbegeleider

Ik werk al jaren bij ArtEZ aan het conservatorium en geef er naast de zanglessen het vak studiecoaching, de module mindfulness en muziek en ben begeleider van studenten.

Het Tijdsurfen sluit precies aan bij een creatieve opleiding. Er ontstaat weer rust en aandacht als basis van de studie en het werk en dat geeft luchtigheid en ruimte.

Ik zie nu al hoeveel baat studenten bij deze training hebben. Ze zijn creatiever, authentieker en halen veel meer plezier en voldoening uit hun studie. Ik ondervind hetzelfde en dat geeft me heel veel energie en vertrouwen. Ik hoop dat ik in de toekomst veel studenten en collega´s kan laten Tijdsurfen

Contactgegevens:

heike@promusic.demon.nl

Werkveld: Onderwijs

Mirjam Ridder

Mirjam Ridder

Wegwijzer

Ik zet me in voor mensen die op zoek zijn naar een zelfstandiger, onafhankelijk en vrijer leven. Ik denk in oplossingen en verbind daar direct actie aan. Vanuit mijn werkzaamheden als ondernemer in het verleden ken ik Paul Loomans. Zijn Tijdsurf filosofie sprak mij enorm aan.

Het lag dan ook voor de hand dat ik in opleiding ging bij Paul om zijn kennis mee te nemen in de situaties die ik tegenkom. Om de theorie compleet te maken heb ik daarna een trainersopleiding en een professionele coaching opleiding gevolgd.

Inmiddels heb ik een enorm brede basis om een wegwijzer te zijn voor iedereen die daar behoeft aan heeft.

Contactgegevens:

06-22761721

www.mirjamridder.nl

Werkveld: Individuele coaching