Paul Loomans

Paul Loomans over Tijdsurfen

Engelse uitgave

Duitse uitgave

Franse uitgave

Het is mijn missie om het geheim van innerlijke rust bloot te leggen en voor iedereen toegankelijk te maken.
Innerlijke rust is geen geheimzinnig en ongrijpbaar gegeven dat voorbehouden is aan meester Yoda en sommige yogateachers. Zelf krijg ik een forse allergische reactie wanneer ik zo’n zoete stem met een zachte glimlach hoor uitleggen hoe je door onder een waterval te gaan staan in Costa Rica, dichter bij jezelf komt.

 

Ik ben zenmonnik, acteur en trainer.
De zenmonnik in mij beoefent intensief een van de simpelste en tegelijk moeilijkste vormen van meditatie: stil zitten op een kussen met je gezicht naar de muur en vanuit een diep geconcentreerde ‘bodymind’ intiem worden met jezelf.

Maar rustig word je hier niet per se van.
Ik heb zenmeesters in woede zien uitbarsten. Ik heb oude monniken gekend die depressief waren. Zelfs na tientallen jaren van beoefening. Wel waren ze volledig één met hun woede of depressie!

 

Voor innerlijke rust dien je jezelf te kennen en de problemen in jezelf op te ruimen.

 

Met het heldere water van de zen in mij ontwikkelde ik een methode om met concrete aanwijzingen de rust in jezelf te herstellen.

 

Om je de methode eigen te maken, kun je mijn boeken lezen of mijn workshops volgen. De workshops zijn in kleine groepen want ik geloof in persoonlijke aandacht. De workshops zijn toegankelijk geprijsd, want ik wil dat het financieel voor iedereen haalbaar is.
Workshops geef ik online zodat je geen reistijd hebt en iedereen op de eerste rang zit.
Ook geef ik workshops in kloosters omdat deze de perfecte omgeving bieden om op milde wijze zelfonderzoek te doen.

 

Bekroond
De jury die het boek ‘Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen’ bekroonde als beste spirituele boek van het jaar, schreef:
‘We waarderen zijn lichte toon, de praktische toepasbaarheid van zijn aanpak en ook de terughoudende wijze waarop hij zijn eigen spirituele bron, het zenboeddhisme, heeft laten meeklinken in het boek. Daardoor nodigt hij iedereen uit om met zijn methode meer orde en rust in het leven te krijgen en zo alle aandacht te kunnen geven aan de omgeving.’

Ik heb de tijd

Goed gevoel

Vleugels van vertrouwen

De StressOntknoping

De StressOntknoping

Rust in jezelf verkrijg je door vier thema’s te bestuderen.

 

  1. Tijd Goed omgaan met tijd door Stressvrij werken met Tijdsurfen.
  2. Emoties Je emotionele reflexen tot rust te laten komen en vanuit de zee van rust en vertrouwen leren leven.
  3. Gedachten en gedrag Diepe aanvaarding van jezelf en van daaruit vastzittende patronen kunnen doen evolueren.
  4. Communicatie Helder en verbindend kunnen communiceren.

 

De vier thema’s samen vormen De StressOntknoping

Tijdsurfen

Drie grote passies

1. De StressOntknoping (2006 – nu)

  • In 2013 schrijf ik het boek Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen, dat in 7 heldere aanwijzingen uitlegt hoe je dit verwezenlijkt. Het wordt bekroond als beste spirituele boek van het jaar en is vertaald in 4 talen.
  • In 2016 volgt Goed gevoel, emoties als medicijn, dat de werking van ons emotionele systeem bloot legt en laat zien hoe je emotionele spanningen kalmeert.
  • In 2021 komt Vleugels van vertrouwen, gids voor de innerlijke metamorfose uit. Het laat zien hoe dichtbij een positief zelfbeeld is en hoe je vertrouwen kunt laten groeien.

Ik verzorg trainingen ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’ en ‘Assertiviteit en Heldere Communicatie’ voor organisaties en bedrijven. Daarnaast geef ik open workshops voor particulieren in de methode van de StressOntknoping.

2. Acteren en regisseren (1975 – 2006)
Mijn theateropleiding volg ik in Utrecht en Parijs. Ik voel mij aangetrokken tot de fysieke kant van het acteren, de moderne mime. Ik krijg 5 jaar les van Etienne Decroux en daarnaast van vele anderen. In 1982 richt ik met medestudenten een eigen compagnie op, Théâtre Corps Acteur, die 9 jaar heeft bestaan. De groep speelt door West-Europa in vele theaters.

In 1993 kom ik terug naar Nederland en vestig mij in Amsterdam. Ik geef les aan de theaterschool en de balletacademie, speel bij theatergroep Wederzijds en regisseer 3 grote producties voor het Zwitserse circus- en danstheater Rigolo

3. De zenmeditatie (1977 – nu)
In 1977 vestig ik mij voor mijn theaterstudie in Parijs. Daar ontmoet ik de zen van meester Deshimaru en word gegrepen door de krachtige houding, de indrukwekkende stilte en de levendigheid van de beoefenaars. In 1984 ontvang ik de monnikswijding.

Zen beoefen ik intensief in de tempel in Zuid-Frankrijk, in de dojo van Amsterdam en overal waar ik ben. De eeuwenoude traditie is er levend aanwezig en wordt gecombineerd met een gewoon sociaal leven. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen.

Ik heb de tijd, handleiding in Tijdsurfen
Bestel een door de auteur gesigneerd exemplaar.