In de koeienstront

‘Heb je laarzen?’ vraagt Christian. Ja, die heb ik. De eerste week van het zomerkamp regende het zo uitbundig dat ik beneden in het stadje laarzen heb aangeschaft. We maken de aanhanger vast aan de oude maar onverwoestbare fourwheeldrive die aan de tempel behoort. We gaan naar het terrein van de buurman waar een berg koeienstront ligt te wachten dat als mest gaat dienen voor de moestuin.

Zwaar werk
Het is zwaar werk onder de hete zon maar Christian vertelt me dat het gezond voor de rug is. Na drie kwartier zijn we klaar. ‘Wacht even,’ roept Christian ‘ik maak de weg vrij voor de volgende keer.’ Hij veegt het restant aan mest van het gedeelte waar we net gewerkt hebben keurig naar achteren zodat bij een volgende keer de auto dichterbij kan parkeren.
Ik zie hoe dit voor hem een automatische gedachte is. Het is pas af wanneer het klaar is voor een volgend gebruik.´Doe één ding tegelijk en maakt het af´ luidt de eerste aanwijzing van het Tijdsurfen en hier in de tempel merk ik keer op keer dat deze aanwijzingen hier hun bron vinden. Bij de moestuin heeft Christian een achter doorgang gemaakt. Die komt nu goed van pas. We kunnen de mest achter de moestuin weer uitstorten en zo is het gemakkelijk toegankelijk voor gebruik.

Doe één ding tegelijk
Bij ´Doe één ding tegelijk en maakt het af´ zijn beide componenten belangrijk: maar één ding doen en dit afronden voordat je overgaat naar iets anders. Zo ben ik nu het werk aan de moestuin aan het afronden. Ik ben deze maand maar weinig bezig geweest met mijn werk als trainer en coach. Doe één ding tegelijk! Het zou veel onrust hebben gegeven wanneer ik ook nog allerlei ideeën voor mijn werk was gaan ontwikkelen.

Workshop Tijdsurfen
Het Tijdsurfen bestaat uit 7 aanwijzingen. Het bijzondere van Tijdsurfen is dat je het werken vanuit rust voorop zet. De bonus die je krijgt als je de aanwijzingen volgt is dat je er ook meer voldoening van krijgt, dat je creatiever bent en dat je er productiever van wordt!

Wil je ook leren Tijdsurfen? Donderdag 9 september start er een nieuwe online workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’. Deze workshop bestaat uit vijf sessies van 2 uur met directe begeleiding van mij. We werken in een kleine groep van max. 10 deelnemers zodat individuele aandacht gewaarborgd is.
Naar de workshop ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’
Je kunt het Tijdsurfen ook leren via de Online videotraining bestaande uit 12 lessen van 10 minuten. Deze is onlangs uitgebreid met 4 bonuslessen. Deze training volg je in je eigen ritme. Je krijgt ondersteuning per email en kunt ervoor kiezen om deel uit te maken van een groep die directe begeleiding krijgt van mij.
Naar de videotraining ‘Stressvrij werken met Tijdsurfen’

2 Reactie's
  • andrea
    Geplaatst op 15:51h, 25 augustus Beantwoorden

    dank voor de reminder! Tue was du tust … zei mijn vader altijd….

  • Marina Fijnenberg
    Geplaatst op 22:20h, 25 augustus Beantwoorden

    Dat begrijp ik, die weemoed, goede reis, gr.,😀,

Geef een reactie