Achter de schermen

Ik kijk mijn assistente aan en zeg ‘Hoe was het voor jou?’ ‘Goed,’ zegt ze ‘ik vond het leuk.’ ‘Als je kijkt uit het oogpunt van tijd,’ zeg ik ‘kun je constateren dat we weliswaar veel gewerkt hebben maar dat we geen stress hadden. Het was een lange tijd van toewerken naar de presentatie, de voorbereiding, de stroom van geïnteresseerden die het boek alvast vooruit reserveerden, het inrichten van de plek en de nazorg. Het was als een golf van taken en acties die langzaam aanzwol en daarna weer afnam. En het geheel was rustig verlopen.
Nou ja, er was het moment van de online boekpresentatie.

Dat ziet er fancy uit
Kort voor ik online ga voeg ik nog een afbeelding toe en pas iets aan in de tekst van de PowerPoint. Bovendien heb ik een nieuwe toepassing ontdekt waarop mijn gezicht als het ware geprojecteerd wordt op de PowerPoint! Dat ziet er heel fancy uit en ik denk ik waag de gok, het gaat vast goed!
Vervolgens wil de PowerPoint opslaan, maar dat weigert mijn computer bot en zonder uitleg. Oei, wat heb ik verkeerd gedaan? Nou weet je wat, ik start hem gewoon opnieuw op, meestal doet alles het dan weer.
Met de frisse computer log ik opnieuw in bij mijn Zoom account, maar nu blijft er een rondje in midden van het scherm draaien en draaien en.. Ik kijk op de klok. Het is min 15 minuten. Gaat nu toch nog alles mis? De eerste online bezoekers zullen wel al pogen in te loggen.
Dan heb ik een heldere ingeving. Ik loop weg! Ik ga even de gang op, loop naar het toilet, drink wat water, kom terug en … ja, hij doet het! Op min 7 van de start is alles klaar en ziet het publiek de eerste sheet van de PowerPoint. Tegelijk zie ik op mijn scherm de vele mensen binnenstromen in de presentatie.

Een baken van rust
Haha! En dan waren er nog de enveloppen voor de boeken die te klein waren. Maar als ik alles overschouw, de vele dozen vol met boeken, het transport naar centrum De Roos, het afstellen van het geluid, de pauze tussen de twee presentaties, het signeren, de familie en vrienden die aanwezig waren, het afbouwen achteraf, het verzenden van alle boeken: we deden alles met rust en plezier!
We waren voortdurend aan het Tijdsurfen.
Tijdsurfen zorgt ervoor dat je zelfs midden in de storm een rustig baken blijft. Waar hangt dat eigenlijk mee samen? Sleutelbegrippen zijn: alles goed te laten ‘binnenkomen’, ‘de trein op de rails te zetten’ en anticiperen.

Gezond, prettig en effectief
Tijdsurfen is voor een deel gebaseerd op de wetenschappelijke studie hoe het onbewuste functioneert (prof. Dijksterhuis) en hoe je dit tot je voordeel kunt aanwenden. De trainingen die ikzelf en de opgeleide trainers Tijdsurfen hierin geven slaan breed aan. In het begin werd er soms wat sceptisch naar gekeken. Die monnik met z’n zenachtergrond, dat zal vast wel zweven. Maar dat is allang voorbij. De trainingen zijn een garantie voor gezond, prettig en effectief werken.
We verzorgen trainingen in ziekenhuizen en zorginstellingen, bij de politie, aan grote onderwijsinstellingen en de universiteit. We leren hoe je moeiteloos de focus houdt en hoe je telkens weer de rust garandeert.

Opleiding trainer Tijdsurfen
15 november start er een nieuwe Opleiding trainer Tijdsurfen. De opleiding bestaat uit 5 dagen training in Amsterdam en een weekend in het klooster van Huissen. Ben je last minute geïnteresseerd, vraag dan een intakegesprek aan.
Vereiste ervaring: de workshop Stressvrij werken met Tijdsurfen of de online videotraining Tijdsurfen, 12 lessen van 10 minuten, die je lekker in de vakantie kunt doen. Meer info

 

Geef een reactie